Danni Heylen uit 'F.C. De Kampioenen' deelt somber nieuws: "Het is erfelijk" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Danni Heylen uit 'F.C. De Kampioenen' deelt somber nieuws: "Het is erfelijk"

Danni Heylen uit 'F.C. De Kampioenen' deelt somber nieuws: "Het is erfelijk"

Danni Heylen (72), die jarenlang de rol van Pascalleke vertolkte in 'F.C. De Kampioenen', staat inmiddels al vijftig jaar op de planken. Het weekblad Primo kon haar spreken voor een uitgebreid interview en daarin had ze het ook over haar angst om alzheimer te krijgen.

Danni Heylen viert een belangrijke mijlpaal. Zo staat de actrice al een halve eeuw op het podium. En daar wil ze nog een hele tijd mee doorgaan. "Ik ben van plan om dit vak nog zolang mogelijk én met hart en ziel uit te oefenen", vertelt ze in het weekblad Primo.

Zolang haar gezondheid het toelaat tenminste. Haar mama, die stierf op 98-jarige leeftijd, heeft namelijk tien jaar met de ziekte van Alzheimer geleefd. De actrice is dan ook bang om zelf de ziekte te krijgen.

Getrainde hersenen

"Ik heb daar wel schrik voor, ja", bekent ze in Primo. "Want het is erfelijk, hè. Oké, als actrice heb ik getrainde hersenen, maar dat speelt geen enkele rol naar het schijnt. Kijk maar naar Senne Rouffaer (acteur Senne Rouffaer stierf op 80-jarige leeftijd nadat hij al enkele jaren leed aan de ziekte van Alzheimer, red.). Maar voorlopig laat haar geheugen haar niet in de steek. "Ik voel me ook nog altijd heel goed en fit. Ik kan nog steeds zeer goed mijn teksten vanbuiten leren", aldus Danni.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws