Dochter ongerust over Herman Verbruggen: "Heb papa nog nooit zo gekwetst gezien"

230428hermanverbruggenphotonews
Vrijdagavond konden we genieten van de finale van ‘The Masked Singer’ en kwamen we eindelijk te weten welk pak met de overwinning naar huis ging. Skiwi, die meteen uitgeroepen werd tot publieksfavoriet, was het duidelijk niet. Die moest het spel als eerste verlaten. En daar heeft Herman Verbruggen volgens zijn dochters serieus van afgezien.
Herman Verbruggen stond te popelen om deel te nemen aan ‘The Masked Singer’. De makers hadden voor de ‘F.C. De Kampioenen’-acteur misschien wel één van de populairste pakken van dit seizoen in petto. Skiwi zou de favoriet van de kijkers worden, zoveel was duidelijk. Maar niets was minder waar. Als eerste werd hij ontmaskerd en moest hij vertrekken. Dat kwam bij Herman erg hard aan.
Hoewel Hermans dochters Roos (18) en Billie (16) geen fan zijn van het programma, maakten ze voor hun papa toch een uitzondering. “Ik dacht: waarom niet? Er kijken ontzettend veel mensen en voor hem was het een fijne ervaring. Hij deed het goed, ik was trots”, glundert Roos in Humo. Hermans dochters waren dan ook de eerste om hem te troosten na zijn exit.

Zelden zo emotioneel gezien

“Papa praat niet graag over zijn emoties. Hij is erg gevoelig, maar als hij zich gekwetst voelt, is hij liever even alleen”, vertelt Billie openhartig. “Ik heb hem nog maar bij twee programma's emotioneel gezien”, vult Roos haar zus aan. “Nu, bij ‘The Masked Singer', en bij ‘2 Sterren Restaurant', waarin hij een kookduo vormde met Jacques Vermeire. Hij had verwacht dat het helemaal anders zou lopen.” “Papa geeft zich altijd voor de volle honderd procent. Hij wil alles zo graag goed doen”, aldus Billie. “En dat was bij ‘The Masked Singer' extra moeilijk: hij ís geen zanger of danser.”