Eline uit 'De Mol' grijpt naar de keel met bericht over overleden zoontje: "Het verdriet is nog heel intens aanwezig" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Eline uit 'De Mol' grijpt naar de keel met bericht over overleden zoontje: "Het verdriet is nog heel intens aanwezig"

Eline uit 'De Mol' grijpt naar de keel met bericht over overleden zoontje: "Het verdriet is nog heel intens aanwezig"

Anderhalf jaar geleden is Eline Michiels, die in 2017 de saboteur was in ‘De Mol’, haar kindje Eugène verloren. Naar aanleiding van ‘Baby Loss Awareness Week’ vorige week deelt de ex-mol nu een aangrijpend bericht over haar zoontje.

In april vorig jaar sloeg het noodlot toe bij Eline Michiels en haar partner Steve. Amper zeven weken na de geboorte moesten de ouders afscheid nemen van hun zoontje Eugène. In juli verwelkomde het koppel hun tweede zoontje Norbert. “Is het jullie eerste kindje? ‘Tweede... Ons eerste zoontje is gestorven toen hij 7 weken oud was’”, schrijft Eline nu op Instagram. “Het antwoord rolt er, zonder al te veel emotie, uit. Het is vaak een gewone mededeling, zonder het zwaar te maken voor jezelf, voor de andere of voor de situatie.”

“We hebben onszelf geleerd om alles rond Eugène niet te geladen te maken, te vertellen over hem met een glimlach of objectieve feiten, met een sluimerend verdriet, steeds aanwezig, maar het blaast je niet meer van je sokken”, vervolgt de ex-mol. Eline en Steve proberen duidelijk op een positieve manier om te gaan met dit enorme verdriet. Maar dat lukt op het ene moment al wat beter dan het andere. “Als ik naar de foto’s van boven de wolken kijk bijvoorbeeld. Het verdriet grijpt me opnieuw naar de keel en doet me beseffen dat het nog steeds heel intens aanwezig is, je laat het gewoon niet vaak meer toe. Dat kan, mag en wil je niet.”

"Deze foto's brengen me terug"

“De foto’s brengen me terug naar de eerste dagen, weken en maanden waar we zijn dood nog niet verweven hadden en wanneer over hem vertellen zonder in tranen uit te barsten, nog niet aan de orde was. Afgelopen week was het Baby Loss Awareness Week, dan sta ik net iets meer stil bij de intensiteit van mijn verdriet en dan laat ik de zwaarte en de geladenheid wél eens toe. Want soms mag dat. Soms moet dat”, besluit Eline.

Populair

Laatste nieuws