Evi Hanssen grijpt naar de keel: 'Tranen uit mijn kop gejankt'

230222EviHanssen
Een kleine twee maanden geleden moest Evi Hanssen afscheid nemen van haar mama, Arlette. Evi’s moeder overleed op haar 75ste aan de gevolgen van borstkanker, met uitzaaiingen in haar botten en lever. Dit grote verlies valt de presentatrice duidelijk erg zwaar. Op sociale media vertelt Evi openhartig over het rouwproces dat ze nu doormaakt.
“Gisterenavond even de tranen uit mijn kop gejankt”, schrijft Evi Hanssen eerlijk op Instagram. “Want het lijkt nog zo lang, een leven zonder mijn moeder.” Gelukkig kan ze uit alle hoeken op de nodige steun rekenen. “Mijn tante Rita zei: ‘Wat voor mij het beste helpt, is het gemis en het verdriet gewoon toelaten als het komt opzetten.’ En dat doe ik ook. Doorvoelen, niet wegduwen”, gaat de ’Play Café’-presentatrice verder.
En na regen komt zonneschijn. “Het huilen eindigt dan altijd in een glimlach”, klinkt het. “Het gemis voelt even als een opluchting. En zo leer ik nog elke dag bij. Met beide voeten in het rouwproces. En in stilte gesteund door mijn lieve man, Kurt”, sluit Evi haar ontroerende bericht af.

Herkenbaar gevoel

En heel wat volgers lijken zich daarin te herkennen. “Zo herkenbaar”, “Mij troost de gedachte dat ik mijn mama ooit terug zal zien”, “Het is moeilijk om iemand los te laten die er altijd was”, “Ik huil ook nog veel, wel minder. Maar precies dit: toelaten en even doorvoelen” en “Neem je tijd”, luidt het in de comments. “Veel sterkte, Evi”, wensen heel wat volgers haar nog toe.