Evi Hanssen maakt geweldig nieuws bekend over haar jongste zoon: "Wist niet dat hij het in zich had"

231106evihansenscoutmacinstagram
De appel valt niet ver van de boom. Waar Evi Hanssen (44) als jong meisje debuteerde in ‘Samson & Gert’, verlangt nu ook haar 13-jarige zoon Mac naasr zijn debuut als musicalzanger. De jongeman staat sinds vrijdag op de planken met de musical ‘Muerto’, aanvankelijk tot grote verbazing van zijn moeder.
Momenteel speelt Mac de pannen van het dak in de toch wel zware musical ‘Muerto’. Maar de dertienjarige heeft het enorm naar z’n zin. “We zijn al sinds februari aan het repeteren. En die lange aanloop is leuk”, glundert Evi’s zoon in Het Laatste Nieuws. “Nu voelde het echt aan als een hobby.” Zijn liefde voor musical was voor zijn mama nochtans een grote verrassing. “Bij mijn oudste zoon Scout was het meteen duidelijk”, pikt Evi in. “Hij wilde van kindsbeen af zingen en acteren en volgt nu kunsthumaniora.”
Maar toen Mac vorig jaar thuis vertelde dat hij zich had ingeschreven voor de audities van ‘Charlie and the Chocolate Factory’ waren Evi en haar ex-man “echt verbaasd”. “We hadden hem nooit eerder horen zingen of dansen”, legt de presentatrice uit. “Eerlijk gezegd verwachtte ik daar niet veel van. Zeker nadat ik de liedjes had beluisterd. ‘Dat is keihoog’, dacht ik. ‘En vooral keimoeilijk. No way dat hij dat ooit haalt’.” Maar toen bewees Mac het tegendeel. “Die begint daar te zingen?! Ik was verbluft. Dat was keigoed. ‘Van waar komt dat?’ vroeg ik me af”, herinnert Evi zich. “En dan vooral het gemak waarmee hij er de hoge noten uitgooide. Niet veel later kregen we bericht dat hij als ‘Oempa Loempa’ mocht meedoen.”

"Blij dat ik het nog aan oma kon vertellen"

“Ik was echt megablij toen ik het bericht kreeg”, straalt Mac, die nu met ‘Muerto’ zijn grote droom kan voortzetten. Helaas kon zijn mama afgelopen vrijdag wel niet aanwezig zijn op de grote première. “Ik kon er niet bij zijn. Ik moest die avond zelf spelen. Dat optreden lag al vast en er waren reeds tickets verkocht”, haalt Evi haar schouders op. “Maar we vonden het een prettige gedachte dat we allebei gelijktijdig op een podium stonden.” Mac is vooral blij dat hij zijn oma - Evi’s mama Arlette overleed in maart aan borstkanker - nog net voor haar dood kon vertellen dat hij de rol had. “Dat vond ik erg belangrijk en dat geeft me ergens ook rust”, aldus Evi’s zoon.