Gooit Katja Retsin het roer binnenkort volledig om? Presentatrice maakt plots grootse plannen bekend

230803katjaretsinphotonews
Katja Retsin heeft het drukker dan ooit. Als presentatrice staat ze deze zomer aan het roer van ‘Vlaanderen Muziekland’ en ook als actrice wordt ze steeds vaker gevraagd, zeker nu ze daar een extra opleiding voor heeft gevolgd. Maar zien we het haar binnenkort alsnog over een compleet andere boeg gooien?
Katja Retsin zat onlangs weer op de schoolbanken. Nog niet zo lang geleden volgde ze een acteeropleiding in Nederland. “Heerlijk, hé. Ik heb er dus een diploma bij”, glundert de actrice in Primo. “Ik mocht al geregeld meespelen in komedies van het Farcetheater, maar ik zat toch met wat twijfels. Ik bedoel ook: wat als ze mij eens zouden vragen voor een tragische rol? Ik wou daarvoor les volgen”, legt ze uit.
“Ik hoop op nog wat uitdagende acteerrollen”, droomt Katja luidop. Maar daar houden haar dromen niet op. “Ik hoop dat de creatieve mens in mij nog lang wakker en alert mag zijn. Dan denk ik aan presenteren en acteren, maar even goed kan dat door te schrijven”, bedenkt ze zich. “Die columns en de kinderboeken zijn wat stilgevallen, en dat is wel jammer. Ik zette me gewoon aan tafel en schreef een verhaal.”

Thriller

Stiekem hoopt Katja dat die tijden wel terugkomen. “Ik droom er nog altijd van om een spannende psychologische thriller te schrijven. Maar ja…”, klinkt het. De actrice kampt helaas met serieuze faalangst. “Ik wéét niet of ik dat wel kan. Maar dat boek staat zeker op mijn to-do-list”, besluit ze.