Grote bezorgdheid om 'Familie'-acteur Jo Hens na spoedingreep

230601johensfamilievtm
Nog niet zo lang geleden moest Jo Hens, die al zo'n 14 jaar de rol van Niko speelt in ‘Familie’, onder het mes. De acteur moest dringend geopereerd worden aan zijn stembanden. Maar er heerst nog steeds bezorgdheid na de ingreep, want zijn slechte gewoontes kan hij maar niet afleren.
Vorig jaar werd Jo Hens geopereerd aan zijn stembanden. De acteur en zanger heeft dus bange tijden doorstaan. Maar intussen gaat het gelukkig prima. “Mijn stem doet het heel goed, maar het was wel spannend, ja. De operatie zelf was miniem, maar heeft me doen beseffen dat mijn stem mijn werkinstrument is”, klinkt het bij het ‘Familie’-gezicht in Primo. “Ik had er stress voor. Gelukkig is het helemaal goed gekomen.”
Acht dagen lang moest Jo zwijgen om te herstellen. “Toen besefte ik dat ik niks kon doen: acteren noch zingen”, bedenkt hij zich. Daarom springt de zanger en acteur nu een pak bewuster om met zijn stem. “Ik weet nu dat ik die goed moet verzorgen. Ik warm ze nu altijd voldoende op voor een concert en ik ben bij een heel goeie stemdokter geweest. Hij heeft me geleerd mijn stem anders te gebruiken”, legt Jo uit. Al kan het altijd nog wat bewuster.

Valkuil

De zanger is dan misschien wel gestopt met alcohol drinken voor een optreden, zijn sigaretten kan hij maar niet links laten liggen. “Ik heb het even kunnen laten, maar een tijdje terug was de drang te groot. Ik doe mijn uiterste best om mijn stem goed te soigneren, maar blijkbaar is dat roken een valkuil waar ik toch altijd weer intrap”, beseft Jo. “Het is een slechte gewoonte, voor niks goed. Best stom. Maar ik heb de moed nog niet gevonden om de stap naar stoppen opnieuw te zetten”, aldus de ‘Familie’-acteur. Hopelijk levert dat hem binnenkort geen blijvende problemen op.