Hartverwarmend: drie maanden na alzheimerdiagnose deelt Helmut Lotti prachtige beelden met Will Tura

230905helmutlottiwillturainstagram
Drie maanden geleden trok Will Tura definitief een streep onder zijn carrière. De 83-jarige zanger lijdt namelijk aan de ziekte van Alzheimer. Toch is hij nog altijd gebeten door de muziekmicrobe. Zo deelde zijn goede vriend Helmut Lotti zopas enkele prachtige beelden van hun tweetjes op zijn Instagramverhaal.
Begin juni maakte Will Tura in een video met zijn schoonzoon Luk Alloo bekend dat hij lijdt aan de ziekte van Alzheimer. "Mensen moeten beseffen dat het voor mij nu moeilijk wordt. Ik moet hiertegen vechten, maar ik voel en begrijp dat niets blijft duren en ik wil het op een verstandige manier naar buiten brengen. Zodat mensen beseffen: Will weet wat hij wil", vertelde hij toen.
Daarmee kondigde hij ook het definitieve einde aan van zijn carrière. Al bracht hij wel nog één single en een album uit, om zijn fans te bedanken: 'Als ik terugkijk (en 99 andere liedjes)', waar zijn grootste hits op staan, alsook zijn laatste single.

Fun met Helmut Lotti

Toch heeft Will de muziek niet volledig aan de kant geschoven. Zo deelde Helmut Lotti zopas een hartverwarmende video op zijn Instagram Stories met de keizer van het Vlaamse lied. Daarop zien we Will bij hem thuis achter de piano zitten terwijl Helmut Lotti vrolijk meezingt. En zo te zien lijkt Will Tura zich kostelijk de amuseren met Helmut Lotti.