Helmut Lotti openhartig over zijn moeilijke liefdesparcours: "Dat was echt traumatiserend"

230227HELMUTLOTTIPHOTONEWS
Helmut Lotti heeft de hardrock- en metalsmaak helemaal te pakken. Zo brengt hij nu vrijdag 1 september ook een gloednieuw album uit van zijn set op Graspop. Maar daarop staat ook een eigen nummer, 'The Darkness', over zijn moeilijke liefdesparcours. Daarover vertelt hij deze week ook openhartig in Story.
"Eigenlijk ben ik geen donkere mens", steekt Helmut Lotti van wal in het weekblad. "Het enige wat ik ooit als traumatiserend heb ervaren in mijn leven, zijn mijn relaties. Daar gaat het nummer over", vertelt de zanger.
"Aan het einde van de song heb ik mezelf getransformeerd in een dwaze, roekeloze ridder, die weer verliefd is en Lancelotti heet. 'There will be no more darkness' zing ik op het einde, maar het is wel de zwartst gezongen zin in de song", aldus de zanger. Het nummer is één vette knipoog naar wat er is gebeurd in zijn privéleven. "En waarin mijn exen, mijn lieve huidige vriendin Marieke en mezelf zijn getransformeerd tot fantasy-figuren", legt hij uit.

Ex-vrouw

Het is ook een knipoog naar het genre. "Waar die fantasy-wereld wel vaker wordt gebruikt om verhalen te vertellen. Mijn dochter Messalina heeft het nummer laten horen aan haar moeder (Helmuts eerste vrouw Kimberley, red.) en die kon er nog wel mee lachen. Messalina is nu 31, we hebben geregeld contact. Ze is trouwens een videoclip voor mij aan het maken", aldus de zanger.