Herman Brusselmans bundelt z'n ervaringen in opvallend nieuw boek: "Het wordt een soort dagboek" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Herman Brusselmans bundelt z'n ervaringen in opvallend nieuw boek: "Het wordt een soort dagboek"

Herman Brusselmans bundelt z'n ervaringen in opvallend nieuw boek: "Het wordt een soort dagboek"

Al een goede maand raakt Herman Brusselmans (66) geen sigaretten meer aan, geen simpele opdracht na 55 jaar kettingroken. Daarom heeft hij nu besloten er het thema van zijn nieuwste boek van te maken, om zijn ervaringen met stoppen te delen.

Na de geboorte van zijn zoontje Roman in maart wilde Herman Brusselmans al stoppen met roken, maar sinds 1 oktober heeft hij officieel geen sigaret meer aangestoken. “Ik was al van twee naar één pakje per dag gegaan. Mooi, maar ik wilde ook echt stoppen. Voor Roman is het beter dat hij geen rokende vader ziet”, besloot hij al in Humo. De schrijver werd zelfs het boegbeeld van de Nederlandse campagne Stoptober. Minstens 28 dagen moest Herman het volhouden, intussen zit hij al over de 31.

De afgelopen maand hield Brusselmans de lezers van Humo met een dagelijkse column op de hoogte over zijn moedige proces. Die 31 columns bundelt de schrijver binnenkort tot “een soort dagboek”, dat vanaf februari in alle rekken zal liggen. Hoewel de titel van zijn laatste column “Herman Brusselmans rookt weer” is, benadrukt hij dat hij nog steeds gestopt is.

“Die column schreef ik zodat mensen zoals jij zich zouden afvragen: Is hij nu opnieuw begonnen of niet? Niet dus. Mijn lief slaat me de kop in als ik ooit nog een sigaret opsteek”, aldus Herman in Het Nieuwsblad.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws