Hoe gaat het nog met Andrea Croonenberghs? Ex-omroepster is opvallende nieuwe weg ingeslagen Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Hoe gaat het nog met Andrea Croonenberghs? Ex-omroepster is opvallende nieuwe weg ingeslagen

Hoe gaat het nog met Andrea Croonenberghs? Ex-omroepster is opvallende nieuwe weg ingeslagen

Andrea Cronnenberghs was jarenlang een vast schermgezicht. We leerden haar vooral kennen als actrice in ‘Flikken’ en als omroepster op Eén, nu VRT 1. Maar na haar korte passage in ‘Familie’ twee jaar geleden hebben we haar niet meer op televisie gezien. Hoe zou het nu met haar gaan?

In 2018 deed Andrea Croonenberghs haar spraakmakende intrede in ‘Familie’ als femme fatale Griet Macharis, maar dat was slechts een gastrol. Tot grote verrassing van de kijkers maakte ze drie jaar later haar rentree. Maar helaas verdween ze even snel weer uit de reeks. "Ik mis dat personage”, gaf de actrice onlangs toe in HLN Showbits. “Er lagen nog spannende verhaallijnen op de stapel. Maar ze is eigenlijk abrupt, zonder veel uitleg, naar de achtergrond verdwenen.”

Na haar exit in 'Familie' is Andrea van het scherm verdwenen. Maar waarmee vult ze haar dagen nu? “Alles wat ik bij de VRT deed, doe ik nu nog altijd, alleen niet meer op televisie”, zegt de ex-omroepster nu in Dag Allemaal. “Ik acteer nog, doe nog presentaties en ik zing. Ik doe ook weer veel voice-overs, op de VRT”, klinkt het. Er is dus niet zoveel veranderd, zo blijkt. En toch heeft ze haar leven deels over een compleet andere boeg gegooid.

Carrièreswitch

Zo baat Andrea een B&B uit in Antwerpen en is ze zelfs meubels beginnen te ontwerpen. “Klopt, ik ben ook tafeltjes gaan ontwerpen, maar dat is niet meer dan een fijn zijspoor”, weet ze te vertellen. “Daar verdien ik het zout op mijn patatten niet mee. Ik heb altijd erg uiteenlopende dingen gedaan. Als ik mijn brood had moeten verdienen met enkel acteren, waren er zeker periodes geweest dat ik zwarte sneeuw had gezien.”

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws