Hugo komt tot droevig besef na dood van Nicole: "Nu zal ik dit nooit weten"

221205NICOLEJOSYHUGOSIGALVRT
Zes maanden geleden moest Hugo Sigal afscheid nemen van zijn grote liefde, Nicole Josy. De zanger woont nog steeds in hun huis en is niet van plan daar snel verandering in te brengen. Toch wordt hij er dagelijks geconfronteerd met de plek waar zijn Colleke om het leven kwam. En dat valt hem soms zwaarder dan verwacht.
“De mensen zijn soms verwonderd dat ik niet verhuis, maar ik wil er niet weg”, zegt Hugo Sigal in Dag Allemaal. “Ik zie Nicole overal lopen: in de badkamer, de slaapkamer, de living. Als ik wegga naar een appartement of een ander huis, wat heb ik daar van herinneringen? Niets! Ik wil niet vluchten.” Maar dagelijks geconfronteerd worden met de plek van Nicoles fatale ongeluk, is allesbehalve evident.
“Ik heb nog altijd problemen om die trap af te gaan”, zucht de zanger en acteur. “Het zijn zeventien treden, vanaf de dertiende moet ik naar de muur kijken, ik kán die trappen gewoon niet zien! Hoe ze daar lag... Dat beeld krijg ik maar niet uit mijn hoofd…”, vertelt hij diep bedroefd. Hugo voelt zich dan ook nog steeds enorm schuldig. “Ja, wat als...? Was het anders gelopen als ik toch had aangedrongen dat zij als eerste naar boven ging?”, vraagt hij zich af.

Blijft een groot vraagteken

Hugo heeft met verschillende dokters over Nicoles ongeluk gepraat. “Volgens sommige moet ze iets gekregen hebben, een beroerte of een hartaderbreuk. Omdat ze blijkbaar niet in een reflex een beschermende beweging heeft gemaakt toen ze viel, wat je normaal zou doen”, weet Nicoles echtgenoot te vertellen. “Het is niet onderzocht, dus ik zal het nooit weten”, komt hij tot het pijnlijke besef. “Ik mis haar ongelooflijk en die pijn zal nooit weggaan.”