Ivo Pauwels 'Nonkel Jef' ging vlak voor zijn dood door verschrikkelijke periode: "Een stil verdriet"

230908ivopauwelsnonkeljefphotonews
Ivo Pauwels is afgelopen nacht overleden. Dat heeft zijn vrouw Diana bevestigd aan Het Laatste Nieuws. Dag Allemaal kon hem vorige week nog spreken voor een uitgebreid interview. En daarin deed hij ook een bijzonder triest verhaal uit de doeken.
"Ivo is gisteravond met hartproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Hij is nog geopereerd, maar hij heeft het jammer genoeg niet gehaald", aldus Diana in Het Laatste Nieuws. Ivo Pauwels was bij het grote publiek vooral bekend als 'Nonkel Jef' en werd 85 jaar.
Tot op het einde van zijn dagen was Ivo nog aan het werk. Niet als acteur, maar als marktkramer. Daar haalde enorm veel plezier uit. Maar Ivo verborg ook een groot verdriet. Zo had hij al een lange tijd geen contact meer met zijn dochter. En dat hakte er zwaar in. "Ik heb An al vijf jaar niet meer gezien. Da’s jammer. Onlangs, op m’n 85ste verjaardag, heb ik niks van haar gehoord. Ik denk weleens dat ik haar niet meer zal zien voor ik sterf. Dat doet pijn ...", vertelde hij vorige week nog in Dag Allemaal. Ivo hield er zelfs fysieke klachten aan over.

Verschrikkelijk

"Ik slaap slecht, maar twee uur per nacht. Dat is verschrikkelijk ambetant. En slaappillen weiger ik te nemen. Daardoor ben ik altijd moe. Dan sta ik op, want anders blijf ik woelen en piekeren, en ga ik kruis­woord­raadsels oplossen." Toch probeerde hij positief te blijven. "M’n twee kleindochters hebben me een gelukkige verjaardag gewenst. Een mens moet zich optrekken aan wat er wél is. Er zijn genoeg fijne dingen in m’n leven om me gelukkig te voelen. Als ik daaraan denk, kan ik de sombere gedachten wel ­verdrijven."