James Cooke heeft moeilijke knoop doorgehakt: "Ik ben ermee gestopt"

15032023JAMESCOOKEPHOTONEWS
James Cooke heeft geweldig nieuws over zijn gezondheid te melden. Aan Joe-presentatrice Anke Buckinx verklapt het tv-gezicht dat hij een drastisch besluit heeft genomen. Zo drinkt en rookt hij sinds kort niet meer.
Anke Buckinx kruipt deze week in bed met verschillende bekende Vlamingen. Woensdag bracht de radiopresentatrice een bezoekje aan James Cooke en er viel meteen iets op aan het uiterlijk van de tv-persoonlijkheid. Zijn huid zag er heel gehydrateerd uit en dat komt niet door een gezichtscrème.
“Ik ben vandaag eigenlijk al 33 dagen gestopt met alcohol drinken”, geeft hij toe. “Dat doet echt veel met een gezicht. En ik ben alweer gestopt met roken”, aldus James. Hij was al twee jaar gestopt met roken, maar begon terug toen hij met de zeilboot vertrok voor ‘Over de oceaan’. “Nu ben ik weer een aantal weken gestopt”, klinkt het trots.
Ook verklapt hij meteen de reden waarom hij gestopt is met het drinken van alcohol. “Mijn katers waren heel heftig”, zegt James. Zo voelde hij zich vaak heel triestig de dag nadat hij veel gedronken had. “De wereld was niet meer zo mooi en ik zag het allemaal niet meer zitten”, legt hij uit.