Jitske Van de Veire klapt uit de biecht over plusouderschap: "Voelde jaloezie" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Jitske Van de Veire klapt uit de biecht over plusouderschap: "Voelde jaloezie"

Jitske Van de Veire klapt uit de biecht over plusouderschap: "Voelde jaloezie"

Jitske Van de Veire is ondertussen al meer dan twee jaar samen met haar verloofde Dym. Dat betekent ook dat ze al meer dan twee jaar de plusmama is van Dyms dochtertje Juliette. Jitske laat nu weten dat dat niet altijd even gemakkelijk is.

Jitske Van de Veire heeft ‘De 16 vragen van De Wachter’ beantwoordt in Het Laatste Nieuws. De dochter van Peter Van de Veire verklapt dat haar 7-jarige plusdochter Juliette haar een onweerstaanbare glimlach bezorgt. “Ze is een supertof, grappig kind. We komen goed overeen, ik amuseer me rot met haar. Een droomscenario”, aldus Jitske. Toch vond ze het in het begin heel moeilijk om een plusmama te zijn.

“Je moet je weg zoeken in een gezin dat geen gezin meer is”, zegt Jitske. Bovendien voelde ze ook jaloezie. “Je bent verliefd en wil alle aandacht, maar dat gaat niet altijd. De liefde moet worden gedeeld”, legt ze uit. “Het was zoeken en we hebben er veel voor moeten bleiten, veel voor moeten babbelen en veel kwaad voor moeten zijn, maar we zijn nu twee jaar verder en we zijn een volwaardig gezin”, klinkt het.

Geen gemakkelijke klus voor Jitske en het plusouderschap heeft haar ook doen beseffen dat ze geen eigen kind wil. “Dat is een confronterende denkoefening geweest”, geeft ze toe. “Het is alsof mijn onschuld is afgepakt”, biecht ze op. Zo legt ze uit dat andere vrouwen die moeder worden, niet weten wat er op hen afkomt. Die naïviteit heeft Jitske niet meer. “Ook omdat ik bang ben dat mijn band met Juliette daardoor zou veranderen. Dat heb ik er niet voor over”, besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws