Kürt Rogiers moet zware klap verwerken: moeder krijgt vreselijke diagnose van de dokter Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Kürt Rogiers moet zware klap verwerken: moeder krijgt vreselijke diagnose van de dokter

Kürt Rogiers moet zware klap verwerken: moeder krijgt vreselijke diagnose van de dokter

Onze gedachten gaan uit naar Kürt Rogiers (52). De ‘Familie’-acteur kreeg deze zomer vreselijk familienieuws te verwerken. Zijn mama lijdt aan de spierziekte ALS en dat was voor Kürt een stevige klap.

Deze zomer kreeg Kürts mama de diagnose van ALS, een soort nieuws dat niemand wil horen. De acteur voelt zich dan ook machteloos nu hij merkt wat de progressieve spierziekte bij haar aanricht. Maar het tv-gezicht vindt troost in de gedachte dat zijn moeder een trage vorm van de ziekte heeft. “Het gaat bij haar dus niet zo snel bergaf als bij bijvoorbeeld Nora Tilley of Bea Van der Maat. Bij hen was de ziekte agressiever”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

“Bij mijn moeder zal het anders zijn, maar fijn nieuws is het natuurlijk niet. We hebben al enkele pittige maanden achter de rug”, vertelt Kürt openhartig. Maar nu de eerste storm gaan liggen is, beseft de acteur meer dan ooit dat hij elk moment met zijn mama moet koesteren. “Dit is het moment om nog zoveel mogelijk mooie herinneringen te maken. De ene dag gaat dat al wat beter dan de andere”, besluit hij.

Gezondheidsproblemen

“We proberen vooruit te kijken en te genieten van de momenten die er nog wel zijn en komen. Samen wijntjes drinken en de dingen doen die mijn mama graag doet”, aldus Kürt. De ouders van het ‘Familie’-gezicht kampen al langer met gezondheidsproblemen. Vorig jaar getuigde Kürt in ‘Sergio over de grens’ nog over de chronische kanker van zijn vader en de vergeetachtigheid van zijn moeder. “De aftakeling van je ouders zien, dat vind ik wel heftig”, klonk het toen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws