Matteo Simoni overdondert iedereen met heuglijk nieuws: "Veelbelovend"

230427matteosimoniphotonews
Onlangs zagen we Matteo Simoni nog schitteren als eerste bekende Vlaming ooit in het populaire Play4-programma ‘De Mol’. Maar heel binnenkort kunnen we hem weer als acteur aan het werk zien. De Limburger heeft namelijk de hoofdrol beet in een gloednieuwe film.
Binnenkort kunnen we Matteo Simoni weer bewonderen op het witte doek. Nog geen jaar na het succes van ‘Zillion’ heeft de acteur opnieuw een hoofdrol te pakken. In een compleet ander genre deze keer: een oorlogsdrama. In ‘WIL’ kruipt Matteo in de huid van Lode, samen met Wil (Stef Aerts, de andere hoofdrolspeler) een hulpagent in een bezet Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
“Een zeer interessant onderwerp, want de politieagenten worstelen met hun geweten”, zei de acteur eerder over zijn rol in Het Belang Van Limburg. ‘Wil’ vertelt namelijk het verhaal van drie jonge mensen die proberen te overleven in een bezette stad. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op de joden in Antwerpen, maar steunen tegelijkertijd het verzet. “Ik ben er mijn oude Antwerpse accent voor aan het oppoetsen, en dankzij de rol ben ik nog meer verdiept geraakt in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in België”, klinkt het bij Matteo.

Veelbelovende cast

De cast is in ieder geval om u tegen te zeggen. Andere rollen zijn onder meer weggelegd voor Annelore Crollet - de derde hoofdrolspeelster -, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Decleir, Els Dottermans en Dirk Roofthooft. De film is vanaf 27 september in elke cinemazaal te zien. “Ik kijk er alvast naar uit”, “De trailer is veelbelovend” en “Dit kan niet anders dan goed zijn”, schrijven Matteo’s fans dolenthousiast op Instagram.