Metejoor zwaar belaagd, met grote gevolgen: "Er is gevochten" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Metejoor zwaar belaagd, met grote gevolgen: "Er is gevochten"

Metejoor zwaar belaagd, met grote gevolgen: "Er is gevochten"

Metejoor (33) speelde vroeger op zijn twaalfde jeugdvoetbal. Daar kreeg hij te maken met agressie langs het veld. "Ik stond soms met knikkende knieën op het veld", vertelt hij daarover in Het Laatste Nieuws.

Joris (zijn echte naam, nvdr.) is het gezicht van de nieuwe campagne van Voetbal Vlaanderen: 'De Zijlijn'. Zo werden er dit seizoen al maar liefst 646 dossiers geopend over agressie in het voetbal, dat is een stijging van 47% ten opzichte van vorig seizoen. Metejoor schreef ook een lied met dezelfde titel als de titel van de campagne.

"Als er gore scheldwoorden geroepen werden langs de zijlijn, zelfs al was dat naar andere jongens, dan kromp ik ineen", aldus Joris. "Toen ik wat ouder was en een niveau hoger bij Turnhout voetbalde, heb ik meegemaakt dat er gevochten werd op en naast het veld. Dan klapte ik helemaal dicht. En eigenlijk heb ik dat vandaag nog steeds."

Daarom hoopt hij met de campagne én met zijn nieuwe lied, dat er iets gaat veranderen in het voetbal, met meer respect voor elkaar.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws