Niels Destadsbader moet fans teleurstellen: zanger heeft onverwacht drastisch besluit genomen

230502nielsdestadsbaderplay4
17 jaar na zijn musicaldebuut in ‘Suske en Wiske’ schittert Niels Destadsbader volgend jaar in de spektakelmusical '14-18' van Studio 100. Het wordt dus drukker dan ooit voor de geliefde zanger. Hij heeft dan ook niet zo’n goed nieuws voor z’n fans.
Het verlangen om terug te keren naar zijn eerste grote liefde borrelde naar eigen zeggen al jaren. Sinds zijn rol in de Ketnetreeks ‘Amika’ bleef de acteur trouwens ook in het vizier van Gert Verhulst. Zowel voor 'Daens', '40-45' als voor 'Red Star Line' bleef Studio 100 hem bellen. “Maar qua agenda kreeg ik het nooit geregeld. Tot nu”, glundert Niels in Het Laatste Nieuws. “Het gaat om een periode van bijna vier maanden waarin ik tien voorstellingen per week speel. Dan doe ik bijna niks anders.”
Dat komt nog eens bovenop zijn steeds groter wordende opdracht bij de openbare omroep, “want het wordt net héél druk op VRT-gebied.” Niet alleen presenteert hij in het voorjaar met ‘Ik vraag het aan’ zijn eerste eigen show op VRT 1, in december wordt de presentator ook het gezicht van De Warmste Week, “gevolgd door een rol als kandidaat in de BV-editie van 'Switch'. Én dan volgt er nog een gloednieuw programma dat we volop aan het ontwikkelen zijn voor VRT”, kan hij al verklappen. “Alles lijkt in de plooi te vallen en daar ben ik blij om.” Maar voor de fans betekent zijn bomvolle agenda helaas minder goed nieuws.

Geen nieuwe muziek

Het wordt namelijk zo druk dat zijn muziek het komende jaar op een lager pitje zal komen te staan. Een bewuste keuze, volgens Niels. “Ik had zin om iets anders te doen”, besluit hij. Maar niet gevreesd! “Het is zeker niet de bedoeling om twee jaar te stoppen. Achter de schermen werken we heel hard aan een nieuwe plaat en show. Maar we pakken de tijd om muzikaal de juiste stappen te gaan zetten richting de toekomst, om nadien weer groot uit te pakken”, stelt de zanger meteen ook gerust.