Nog meer slecht nieuws over gezondheid van acteur Peter Van de Velde (56)

230420petervandeveldephotonews
Wat zijn carrière betreft, heeft Peter Van de Velde er een spetterend jaar op zitten. Over zijn gezondheid kan helaas niet hetzelfde gezegd worden. Nadat hij met ernstige maag- en darmproblemen kampte, komt de musicalacteur opnieuw met slecht nieuws.
Momenteel staat Peter Van de Velde op de planken met de spektakelmusical ’Red Star Line’ en zijn gloednieuwe ‘Piet Piraat’-show. Maar het had niet veel gescheeld of zijn gezondheid had er een stokje voor gestoken. “Ik heb een jaar geleden een coloscopie en een gastroscopie laten doen”, vertelt de acteur in Primo. En geen seconde te vroeg. “Er werden vier poliepen verwijderd waarvan twee kwaadaardig”, klinkt het.
“Heel mijn slokdarm brandde kapot, ik kon het echt niet meer uithouden”, vervolgt hij. Bovendien liep Peter een maagbreuk op, waarvoor hij intussen medicatie neemt. De acteur is inmiddels aan de beterhand, maar helaas is dit niet het enige waar de acteur mee kampt. Zo lijdt Peter al een tijdje aan oorsuizen. “Al vijf jaar lijd ik aan tinnitus”, vertelt hij in Primo. “Ik hoor een constante ruis en een lichte fluittoon.”

Het vet is van de soep

Hij heeft in zijn rechteroor zelfs een gehoorverlies van maar liefst vier kilohertz. “De hogere tonen hoor ik niet. Vrouwenstemmen ook niet. Dat is wel makkelijk”, lacht hij hardop. De voormalige ‘Thuis’-acteur ziet er duidelijk de humor van in. “Goh ja, ik ben 56. Het vet is van de soep, hé”, grapt Peter ten slotte.