'Nonkels'-acteur Wim Willaert deelt hartverscheurend nieuws: "Vreselijke ziekte" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

'Nonkels'-acteur Wim Willaert deelt hartverscheurend nieuws: "Vreselijke ziekte"

'Nonkels'-acteur Wim Willaert deelt hartverscheurend nieuws: "Vreselijke ziekte"

Gisteren was Wim Willaert te gast in de eerste aflevering van het tweede seizoen van ‘Viva La Feta’ op Play4. Daarin liet de acteur, bekend van ‘Eigen kweek’ en ‘Nonkels’, diep in zijn ziel kijken. Hij vertelde het aangrijpende verhaal van zijn dementerende vader André, die na de opnames overleden is.

Twee keer per jaar, zo vaak ging Wim Willaert nog langs bij zijn dementerende vader. “Op zijn verjaardag en op een familiefeest, meer kan ik niet aan”, vertelde de acteur gisteren openhartig aan Jani Kazaltzis in ‘Viva La Feta’. “Dementie is zo’n vreselijke ziekte. Ik heb een enorme bewondering voor mijn drie zussen en mijn broers, want die gaan nog zoveel mogelijk bij hem.”

“Mijn broers en zussen hebben nog geprobeerd me te overhalen hem meer te gaan bezoeken, maar meer dan die twee keer per jaar lukt niet”, gaf Wim eerlijk toe. “Ik beland telkens in een existentiële depressie van drie weken. Totaal verdriet.” Een hartverscheurend verhaal. “Mijn pa was een heel trotse, sterke man. Maar nu… Ik noem hem een wezen, da’s mijn papa niet meer”, ging hij diep bedroefd verder.

Op de verjaardag van zijn vader nam Wim telkens een accordeon mee. “Hij hoort graag muziek”, klonk hij trots. “Maar na zo’n bezoek blijf ik nog lang piekeren. Op het laatste familiefeest, er zijn dan ook veel kinderen, nam hij mijn hand”, zei de acteur zichtbaar geëmotioneerd. “Of hij mij herkende? Ik weet het niet. Ik ga content zijn voor hem als hij bevrijd gaat zijn.” Kort na de opnames van ‘Viva La Feta’ is André uiteindelijk overleden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws