"Onvoorziene omstandigheid" waardoor zaak Sven Pichal werd uitgesteld eindelijk uitgeklaard Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

"Onvoorziene omstandigheid" waardoor zaak Sven Pichal werd uitgesteld eindelijk uitgeklaard

"Onvoorziene omstandigheid" waardoor zaak Sven Pichal werd uitgesteld eindelijk uitgeklaard

Dinsdagochtend werd de zaak van Sven Pichal opnieuw behandeld door de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen. Die heeft beslist dat Pichal nog minstens een maand in de cel moet blijven. Inmiddels raakte ook de "onvoorziene omstandigheid", die ervoor zorgde dat de zitting werd uitgesteld, uitgeklaard.

Sven Pichel werd in augustus opgepakt op verdenking van het bezit en verspreiden van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen. Sindsdien zit hij opgesloten in de gevangenis van Turnhout. Drie weken geleden mocht hij van de raadkamer onder elektronisch toezicht geplaatst worden, maar het parket ging hiertegen in beroep. Daardoor kwam de beslissing over zijn verdere voorhechtenis in handen van de kamer van inbeschuldigingstelling (KI).

Maar vorige week werd die zitting voor de KI plots uitgesteld wegens een "onvoorziene omstandigheid". Nu raakte ook bekend wat die omstandigheid precies was. Er was toen namelijk onenigheid over bepaalde documenten die plots uit het dossier verdwenen waren. Dat meldt Het Nieuwsblad. Inmiddels zijn die documenten opnieuw toegevoegd.

Uitspraak volgt

Op dinsdagochtend pleitten zijn advocaten Walter Damen en Davina Simons. De KI moest vandaag namelijk beslissen of Pichal nog een maand in de cel moet blijven, onder elektronisch toezicht wordt geplaatst of dat hij vrijgelaten wordt onder voorwaarden. Inmiddels heeft de KI beslist dat Pichal nog minstens een maand in de cel moet blijven.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws