Opnieuw enorme bezorgdheid over gezondheid van Chris 'Kabouter Lui' Cauwenberghs Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Opnieuw enorme bezorgdheid over gezondheid van Chris 'Kabouter Lui' Cauwenberghs

Opnieuw enorme bezorgdheid over gezondheid van Chris 'Kabouter Lui' Cauwenberghs

We leerden Chris Cauwenberghs vooral kennen als Kabouter Lui uit ‘Plop’. Helaas moest de acteur al twee keer een hevige strijd tegen kanker voeren. Twee keer heeft hij de ziekte ook overwonnen, maar er heerst nog steeds grote ongerustheid over zijn gezondheid.

In 2014 kreeg Chris Cauwenberghs helaas te horen dat hij lymfeklierkanker had. Een tijdje later werd ook keelkanker bij hem vastgesteld. Deze dubbele diagnose dwong hem helaas om zijn acteursbestaan achter zich te laten. Twee jaar later werd de intussen 75-jarige acteur genezen verklaard. Maar na acht jaar is zijn omgeving nog steeds erg bezorgd. Volgens sommigen is hij er bovenop, anderen hebben daar dan weer hun twijfels bij.

Walter De Donder (Kabouter Plop) bijvoorbeeld hoort amper nog iets van zijn ex-collega. Walter en Chris hebben nochtans een appartement in hetzelfde gebouw in Nieuwpoort. “En toch is ons contact maar sporadisch”, vertelt hij in Dag Allemaal. “Niet dat het slecht met Chris gaat, maar hij is al wat van leeftijd natuurlijk.” En de aandacht lijkt hij helemaal niet te missen. “Hij wou toch wat afstand nemen van de bekendheid. Ik denk dat het voor hem als een bevrijding voelt dat hij nu niet meer zo vaak onder de mensen moet komen.”

Ook Studio 100-collega Koen Crucke, die vroeger vaak samen met Chris op de planken stond, krijgt hem met moeite te pakken. “Via Walter probeer ik al eens wat nieuws te vernemen”, klinkt het. “Ik hoor dat het vrij goed gaat. Alleen, hij komt niet meer buiten. En hij is erg moe, ik weet dat hij zeker in de voormiddag vaak slaapt”, weet Koen. “Tja, hij heeft niet veel zin meer om veel te doen, denk ik. Dat kan, hé, die twee kankers hebben natuurlijk een enorme impact gehad op hem.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws