Piet Huysentruyt (60) staat voor moeilijk afscheid: "Ga het nog een allerlaatste keer doen"

piethuysentruyt
Het wordt een emotioneel jaar voor Piet Huysentruyt. Zo’n drie maanden geleden hield hij het al niet droog toen zijn eerste kleinkindje geboren werd. Maar binnenkort staat de kok ook voor een ongelooflijk moeilijk moment.
De geboorte van zijn eerste kleinzoontje, Joshua, is niet de enige ingrijpende verandering in het leven van Piet Huysentruyt. In oktober neemt de kok namelijk definitief afscheid van de gastronomie. Tien jaar nadat hij zijn sterrenrestaurant Likoké opende in het Zuid-Franse dorpje Les Vans, geeft hij de fakkel door aan zijn zoon Cyriel, de papa van Joshua. “Maar om het tienjarige bestaan te vieren, ga ik voor de allerlaatste keer aan het fornuis staan”, besluit Piet in Dag Allemaal.
“Met de huidige chef Guido Nino Torres breng ik er van 11 tot en met 14 oktober de klassiekers uit mijn carrière, vanaf mijn restaurant in Wortegem-Petegem tot mijn laatste stappen bij Likoké”, legt de chef-kok uit. “De kreeft met bloedworst en varkenspoot zal dus op de kaart staan, maar ook de nieuwste topgerechten.” En zo heeft Cyriel grote schoenen om op te vullen. “Die staat voor een pittig jaar. Hij is sommelier, ontvangt de gasten, voert het personeelsbeleid en hij verbouwt ook wijn. En nu is hij papa geworden. Maar hij gaat dat fantastisch doen.”

SOS Piet

Van zijn tv-werk daarentegen doet de sterrenchef nog geen afscheid. “Ik mag van VTM een nieuw seizoen van 'SOS Piet XL' maken”, onthult hij. “Het concept van de vorige reeks blijft behouden. Ik ga opnieuw langs bij twee Vlamingen die worstelen met een gerecht, en in elke aflevering ga ik bij een BV thuis koken”. De uitzendingen gaan begin november van start en lopen tot het einde van het jaar. “Je hoort het, mijn jaar kan sowieso al niet meer stuk”, glundert Piet.