Prachtig nieuws bekend over Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen

230504felixvangroeningencharlottevandermeerschphotonews
Het gaat hard voor Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen. Hun film ‘De acht bergen’ scheerde niet alleen bij ons, maar ook in Nederland en Italië hoge toppen én maakt kans om deze maand stevig in de prijzen te vallen. Maar daar houdt het goede nieuws niet op voor het koppeltje.
Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen sloegen de handen in elkaar voor de regie van ‘De acht bergen’. In december ging hun film in première op het witte doek, sindsdien is zijn succes alleen maar toegenomen. Het koppel maakt volgende week, op 10 mei, zelfs kans om serieus in de prijzen te vallen. Hun film is maar liefst 14 keer genomineerd voor de David di Donatello Awards, ook wel de Italiaanse Oscars genoemd.
Maar er is meer. ‘De acht bergen’ is niet alleen in de Benelux en Italië een enorm succes, de film scoort ook vér over de landsgrenzen (lees: oceaan) heen. Tijdens het openingsweekend in het Lincoln Center in New York kende het werk van Charlotte en Felix zelfs de sterkste start van alle Europese releases dit jaar. Dat succes zet zich volgende week voort in Los Angeles en de rest van de Verenigde Staten. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Klepper

Ruw geschat bracht ‘De acht bergen’ zo’n 30.000 euro op tijdens zijn openingsweekend in New York. “De film spreekt een publiek aan, maar niet op een Hollywoodiaanse manier”, aldus producer Ira Deutchman. Een schot in de roos dus!