Rik Verheye openhartig over het verlies van zijn alcoholverslaafde vader: "Alles kapotgemaakt" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Rik Verheye openhartig over het verlies van zijn alcoholverslaafde vader: "Alles kapotgemaakt"

Rik Verheye openhartig over het verlies van zijn alcoholverslaafde vader: "Alles kapotgemaakt"

Deze week is Rik Verheye te gast in 'Ik vraag het aan'. Daarin vraagt hij het nummer 'Hurt' van Johnny Cash aan. Dat nummer heeft namelijk een zeer emotionele betekenis voor de acteur.

"Het is een nummer dat mij heel hard aan mijn vader doet denken", vertelt Rik Verheye op de bank bij Niels Destadsbader. "Mijn vader is jammer genoeg gestorven toen ik zeven jaar was, aan een alcoholverslaving. Ik heb ook geen echte audiovisuele herinneringen aan hem. Maar toen ik de film 'Walk the line' zag met Joaquin Phoenix in de hoofdrol, dan dacht ik: 'Volgens mij is dat mijn vader'", aldus Rik.

"Johnny Cash was ook drankverslaafde en hij was ook verslaafd aan pijnstillers", legt hij uit. "Hij heeft eigenlijk alles verkloot in zijn leven, los van wat hij op muzikaal vlak gedaan heeft. 'Hurt', zijn laatste wapenfeit, gaat eigenlijk over dat hij alles kapotgemaakt heeft. Dat is ook herkenbaar voor mij. Ik heb wel het geluk dat ik nooit echt het allerpijnlijkste heb moeten meemaken of pijnlijke herinneringen heb aan mijn vader omdat ik een geweldige mama heb", aldus Rik.

Afscheidsbrief

"Ik heb nog iets heel tastbaars, iets heel pathetisch van hem", gaat hij verder. "Hij heeft enkele keren in een ontwenningskliniek gezeten en hij heeft van daaruit een exotisch postkaartje gestuurd. Met twee leeuwen en een welp erop. En aan de achterkant stond een soort van afscheidsbrief. 'Papa is eventjes weg, maar zorg goed voor mama en ik kom gauw naar huis.' Maar hij nooit meer naar huis gekomen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws