Roet in het eten tussen Jan Van Looveren en echtgenote? "Natuurlijk steekt dat, het is erg lastig"

230905elsbeatsejanvanlooverenphotonews
Jan Van Looveren en zijn vrouw Els Béatse schitteren momenteel samen in de VRT 1-sitcom ‘Boomer’, waarin ze ook een getrouwd koppel spelen. Maar over het algemeen blijven de grote rollen uit voor de actrice. Iets wat niet gemakkelijk kan zijn als je samen bent met een veelgevraagd mediafiguur.
Jan Van Looveren en zijn echtgenote Els Béatse zitten allebei in hetzelfde vak. Maar dat Jan meer rollen krijgt dan zij, durft bij Els wel eens te steken. “Tuurlijk, dat is lastig hé”, biecht ze eerlijk op in Dag Allemaal. “Voor vrouwen zijn er veel minder rollen, dat is de realiteit, en al zeker als je de 50 bent gepasseerd”, bedenkt de actrice zich. “Het is altijd opnieuw zoeken. Dat is heel frustrerend aan deze job. Ik zou maar wat graag meer rollen spelen, zowel in het theater als op tv.”
“Elske heeft altijd de neiging om te tellen hoe de mannelijke en vrouwelijke rollen verdeeld zijn in een reeks of een toneelstuk. En ze heeft gelijk”, reageert haar echtgenoot. Dat het als vrouw niet altijd even gemakkelijk is in de sector, beseft Jan maar al te goed: “Soms worden vrouwen ook nog eens door mannen gespeeld, omdat dat zogezegd grappig is. Een man met een buik en rimpels en een slordige baard heeft een karakterkop, een vrouw moet mooi zijn met lange benen.”

Kettingreactie

Toch probeert de acteur zich niet schuldig te voelen tegenover zijn vrouw. Jan heeft het per slot van rekening ook niet voor het kiezen. “Ik kan er niets aan doen hé”, haalt hij zijn schouders op. “Ik heb ooit tegen haar gezegd: 'Ik neem je mee op mijn weg', maar ik heb zelf gemerkt hoe moeilijk dat soms is. Je kan zoiets niet forceren”, weet de ‘Boomer’-acteur.
“Naamsbekendheid speelt ook mee, ik snap dat allemaal” pikt Els in. “Maar het zijn altijd dezelfde die steeds opnieuw gevraagd worden. Je moet eerst een duw in de rug krijgen, en dan volgt een kettingreactie. Dat is zo gegaan bij Frances Lefebure, Lynn Van Royen en Joke Emmers”, aldus Jans vrouw.