Staf Coppens openhartig over hersenaandoening: "Ik word gek!" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Staf Coppens openhartig over hersenaandoening: "Ik word gek!"

Staf Coppens openhartig over hersenaandoening: "Ik word gek!"

Staf Coppens is terug op tv te zien samen met zijn broer Mathias in een nieuw seizoen van ‘Code van Coppen’. Daar vertelt hij nu meer over in een nieuw interview en hij onthult ook meteen iets over zijn gezondheid.

In het nieuwe seizoen van ‘Code van Coppens’ moeten opnieuw duo’s bekende Vlamingen proberen te ontsnappen uit verschillende escaperooms. De deelnemers moeten soms zelfs hun grootste angsten overwinnen. In een nieuw interview met Story geeft Staf nu een opmerkelijk antwoord op de vraag welke kamer voor hem de hel zou zijn.

“Het enige waar is last van heb, is misofonie: haat voor sommige geluiden", bekent hij. Dat is een neurologische aandoening waarbij specifieke geluiden heftige gevoelens van woede, haat of walging oproepen. “Mijn kinderen die ’s ochtends cornflakes eten, zo irritant! Op YouTube circuleren ASMR-video’s met geluiden van fruit eten. Steek mij in zo’n kamer en ik word gek!”, klinkt het.

Zo verklapt Staf zelfs dat hij liever de bioscoopzaal verlaat dan naast iemand moet zitten die chips aan het eten is. “Anderen ervaren dat soms als onverdraagzaam, maar het is sterker dan mezelf”, zegt hij. “Naar het schijnt moet je proberen een positieve connotatie te maken door je ogen te sluiten en aan een leuk geluid te denken dat erop lijkt. Maar bij mij werkt dat niet”, besluit hij.

Populair

Laatste nieuws