Sven De Ridder compleet van slag na plots verlies dierbare: "Ik zal je nooit vergeten"

230523svenderidderphotonews
Sven De Ridder is in diepe rouw. Dat laat hij weten via zijn sociale media. De acteur rouwt om het overlijden van acteur en regisseur Jan Verbist, die tal van gastrollen vertolkte in bekende soaps en series en ook vaak samenwerkte met Sven De Ridder.
De Lierse acteur Jan Verbist is zopas overleden. Hij werd 80 jaar. Verbist was vooral bekend als acteur in series als 'Aspe', 'Heterdaad', Witse', 'Spoed', 'Wittekerke' en 'F.C. De Kampioenen'. Toch was Verbist voornamelijk aan de slag als regisseur. Zo was hij al sinds 1964 verbonden aan het Koninklijk Jeugdtheater in Antwerpen. Hij werkte ook mee aan series als 'Bompa', 'Drie Mannen Onder Eén Dak', 'Chez Bompa Lawijt', 'Nonkel Jef' en 'Lili en Marleen'.
Sven De Ridder was zeer goed bevriend met Jan Verbist. Zo was Jan Svens allereerste regisseur en ook daarna werkten ze nog vaak samen. Sven is dan ook erg aangedaan door het plotse overlijden van Jan. Dat laat hij weten via zijn sociale media.

Onschatbare waarde

"Mijn eerste regisseur is niet meer. Merci Jan, jij regisseerde me op het toneel in het Koninklijk Jeugdtheater toen ik zes jaar was in 'Polleke Den Belg' en later in 'Schatteneiland', meer dan 30 blijspelen in het echt Antwaarps Teater, twee thrillers 'Jeugdproces' en 'Deathtrap' en voor de (multi)camera op VTM met 'Drie Mannen Onder Een Dak' en 'Chez Bompa Lawijt'. Je woorden op de afscheidsdienst van mijn mama zal ik nooit vergeten en jouw 'verhalen' en 'anekdotes' tijdens de repetities waren van onschatbare waarde. Jij hebt een grote stempel gedrukt op mijn acteren en die draag ik met fierheid. Rust zacht", schrijft hij op Instagram bij een foto van Jan Verbist.