The Starlings totaal niet te spreken over Eurosong-vakjury: "Gebrek aan respect" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

The Starlings totaal niet te spreken over Eurosong-vakjury: "Gebrek aan respect"

The Starlings totaal niet te spreken over Eurosong-vakjury: "Gebrek aan respect"

Tom Dice en Kato Callebaut, ofwel The Starlings, werden tot topfavorieten gekroond om ons land te verdedigen op het grote Eurovisiesongfestival. Helaas strandden ze zaterdagavond met ‘Rollercoaster’ op de tweede plaats, met slechts één punt minder dan winnaar Gustaph met ‘Because Of You’.

The Starlings hadden het publiek in ieder geval achter zich. Zij gaven Tom en Kato de meeste stemmen, waardoor het duo een topscore behaalde. “Ontzettend bedankt om ons zo massaal omhoog te stemmen! 1 op de 4 mensen hebben gisteren voor ‘Rollercoaster’ gestemd en dat is waanzin”, schrijft de zanger dankbaar op Instagram. Helaas dacht de vakjury daar anders over. Zij plaatsen The Starlings met slechts 94 punten op de vijfde plaats. Een bittere pil om te slikken dus.

“We zijn dan ook heel teleurgesteld”, geeft Tom eerlijk toe. “Er is amper over onze performance, stemmen en muziek gepraat. Het voelde als een gebrek aan respect voor het werk dat hierin is gekropen.” The Starlings gunnen het Gustaph van harte, maar ze stellen zich wel heel wat vragen. “Of we daar een eerlijk antwoord op zullen krijgen van die mensen, daar twijfel ik aan. Maar dit voelt niet juist”, besluit de zanger.

Maar Tom en Kato proberen zich op te trekken aan hun trouwe fans. “Als het van jullie afhangt, passeert ‘Rollercoaster’ vanaf vandaag dagelijks op elke muziekzender en elke streamingplaylist in Vlaanderen en dat is een mooie troost”, vindt Tom. “Jullie zijn de liefste mensen en die hebben we dan ook het liefst dicht bij ons.”

Populair

Laatste nieuws