Thomas Vanderveken is bang om te sterven: “Elke dag kan de laatste zijn” Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Thomas Vanderveken is bang om te sterven: “Elke dag kan de laatste zijn”

Thomas Vanderveken is bang om te sterven: “Elke dag kan de laatste zijn”

Thomas Vanderveken (42) moest op zijn 21ste afscheid nemen van zijn vader, acteur Ugo Prinsen. Hij stierf aan de gevolgen van longvlieskanker. Daardoor kampt Thomas nu ook zelf met angst voor de dood. Dat vertelt hij deze week in Dag Allemaal.

Doordat Thomas Vanderveken op jonge leeftijd zijn vader verloor, staat hij anders in het leven. "Mijn onbezorgde kindertijd is toen met een vingerknip weggevaagd. Ik ben in één keer volwassen moeten worden. Ineens werd ik geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het bestaan. Ik heb mij toen gerealiseerd dat elke dag de laatste kan zijn en dat ik ieder moment in het 'nu' wil leven", aldus Thomas.

Maar die gedachte werkt ook beklemmend. "Ik hoor hoe leeftijdsgenoten overlijden aan kanker, en dat heeft toch wel impact op mij", geeft hij toe. "Ik ben bang om ziek te worden, ik wil echt niet dood. Ik zou gerust 3.000 jaar willen worden, terwijl het er misschien maar 80 zijn."

Racepaard

En dat besef hakt er diep in. "Martin Heidegger (Duitse filosoof, red.) zegt dat het leven enkel zin heeft omdat 't eindig is. En als we 3.000 jaar zouden worden, zouden we waarschijnlijk trager leven. Toch denk ik dat ik ook dan nog als een racepaard door het leven zouden gaan. Ik wil nog veel talen leren, boeken lezen, muziekinstrumenten leren bespelen ... Helaas zal dat niet lukken", besluit de presentator.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws