Tine Embrechts maakt hartverscheurend nieuws bekend: "Compleet van de kaart" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Tine Embrechts maakt hartverscheurend nieuws bekend: "Compleet van de kaart"

Tine Embrechts maakt hartverscheurend nieuws bekend: "Compleet van de kaart"

Tine Embrechts is trotse mama van vier zonen. Maar de weg ernaartoe is ook voor haar niet even gemakkelijk geweest. Achttien jaar geleden kreeg de actrice een zware miskraam te verwerken. Daar getuigt ze nu openhartig over in de podcast ‘Ik ben 1 op 6’ van Julie Van den Steen, die afgelopen zomer hetzelfde meemaakte.

“Dat was een heel rare dag”, vertelt Tine Embrechts in de podcast. “Ik was aan het filmen voor ‘Het Peulengaleis’, maar op één draaidag kon ik mijn teksten maar niet onthouden en begon ik telkens weer te wenen.” Tine kreeg haar rol maar niet gespeeld. “Dus ik heb dan maar tegen de regisseur gezegd: ‘Ik weet niet wat er met mij aan de hand is, maar het is waarschijnlijk omdat ik zwanger ben’”, klinkt het.

Maar twee dagen later moest de actrice op controle bij de gynaecoloog en kreeg ze te horen dat het hartje niet meer klopte. “De dag van die opnames toen was volgens de dokter ook de dag waarop ik mijn kindje verloren ben”, vervolgt Tine. “Je zwangerschapshormonen zakken meteen als je kindje sterft, dus ik was compleet van de kaart. En ik maar verkondigen dat ik zwanger was, terwijl op dat moment juist het omgekeerde aan het gebeuren was”, zegt ze diep bedroefd.

Zoveel pijn

“En dan heeft dat echt nog lang, ik denk 10 dagen, geduurd bij mij voor het vruchtje eruit kwam. Het scheelde niet veel of ik moest een curettage laten uitvoeren”, vertelt Tine. “Dat vond ik verschrikkelijk. Als je je kindje verliest, is er niemand die je voorbereidt op hoeveel pijn dat doet”, bedenkt de actrice zich. Maar intussen heeft ze dit zware verlies een plaats kunnen geven.

“Het gebeurde tijdens mijn laatste draaidagen. Niet lang daarna ben ik op reis vertrokken met mijn man en zoontje. Dat heeft me enorm geholpen. Ik had tijd, ik moest niet direct ergens gaan presteren”, vertelt ze opgelucht. “Ik was heel verdrietig, maar ik voelde me wel goed ondersteund. Ik denk dat het verwerkingsproces zwaarder was geweest mocht dat bij mijn eerste kindje gebeurd zijn”, gaat ze verder. “En gelukkig heb ik daarna nog drie gezonde kinderen gekregen.”

Populair

Laatste nieuws