Verontwaardigde BV's halen massaal uit naar Rode Duivels: "Schijnheilige boel" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Verontwaardigde BV's halen massaal uit naar Rode Duivels: "Schijnheilige boel"

Verontwaardigde BV's halen massaal uit naar Rode Duivels: "Schijnheilige boel"

Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar is nog maar goed en wel van start gegaan, of de Rode Duivels wisten al voor enorme ophef te zorgen. We hebben maar weinig redenen om trots te zijn op ons nationale elftal, tenminste volgens enkele kwade BV’s.

Qatar en vooral de zware schending van mensenrechten in het land liggen al een hele tijd zwaar onder vuur. Zo is onder andere homoseksualiteit verboden in Qatar. Daarom zou Eden Hazard, kapitein van de Rode Duivels, normaal met een 'One Love'-armband op het veld verschijnen. Maar daar stapt hij nu van af.

FIFA heeft de ‘One Love’-armband, die voor inclusie staat, verboden. Wie de band wél draagt, riskeert een gele kaart. De Rode Duivels gehoorzamen dus flink en moeten daarom niet op al te veel steun rekenen. Op sociale media wordt het elftal serieus door het slijk gehaald. "Wat een schijnheilige boel", denkt VTM-gezicht Andy Peelman erover. “Doe het als je een echte man bent”, schrijft Conner Rousseau op Instagram.

De beslissing van de Rode Duivels stuit ook Qmusic-dj Tom De Cock, die zelf op mannen valt, serieus tegen de borst. "Ons voetbal wordt gegijzeld door godsdienstgekken en hun geld”, haalt hij uit op Instagram. Hij wil meer dan ooit dat het elftal de band wél draagt. “Pak die kaart. Pak geel, pak rood, kom naar huis. Ik kom jullie toejuichen op de Grote Markt alsof jullie gewonnen hebben”, smeekt Tom. Pas dan zal het publiek de Rode Duivels als echte helden onthalen, vindt hij. Onder anderen Linde Merckpoel en Sven De Ridder geven hem overschot van gelijk.

Bron: Instagram Stories

Verontwaardigde BV's halen massaal uit naar Rode Duivels: "Schijnheilige boel"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws