VRT-correspondent Björn Soenens onthult opnieuw triest nieuws na kankerdiagnose Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

VRT-correspondent Björn Soenens onthult opnieuw triest nieuws na kankerdiagnose

VRT-correspondent Björn Soenens onthult opnieuw triest nieuws na kankerdiagnose

Recent kreeg Björn Soenens een vreselijk verdict te horen: longkanker. De journalist keerde meteen terug naar België voor zijn behandeling en intussen is de tumor verwijderd. Nu praat hij opnieuw openhartig over de invloed van de ziekte.

Björn Soenens geeft wekelijks een update over zijn strijd tegen longkanker in zijn radiocolumn op Radio2. De correspondent verblijft momenteel in België, omdat hij hier behandeld wordt. Eind april werd hij nog geopereerd in het Universitair Ziekenhuis van Gent. "De longtumor is verwijderd", klonk het toen opgelucht.

Op korte tijd is zijn leven dus drastisch veranderd. "De onderzoeken, het ziekenhuis, de pijn, de nazorg, de spuiten, de revalidatie, het snel uitgeput zijn, niet je volle krachten bezitten. Ik onderga het. Ik aanvaard het. Ik verzet er mij niet echt tegen", zegt hij. Bovendien doet kanker volgens hem ook alles wankelen. "Het is niet zomaar het werk en de routine onderbreken en snel erna weer de draad oppikken", aldus Björn.

Waar is 'thuis'?

"Het is een zeer ingewikkelde en verwarrende toestand", geeft hij eerlijk toe. Zeker voor Björn en zijn vrouw, die al zo'n zes jaar in Amerika wonen. Nu zijn ze plots voor enkele maanden terug in België en verblijven ze tijdelijk op verschillende plaatsen. "Mijn vrouw en ik weten niet goed waar 'thuis' is nu", biecht hij op. En datgene vinden ze net heel moeilijk.

Hoewel ze zich ontzettend gastvrij onthaald voelen, blijft dit toch een heel bizar gegeven voor hen. "We zijn dicht bij familie en vrienden hier, maar we missen ook ons huis en onze thuis in de Verenigde Staten en onze vrienden daar", legt hij uit. "Dat heeft kanker ons gelapt", aldus de VRT-correspondent.

5 claps
5 bezoekers

Populair

Laatste nieuws