Wat is er aan de hand met Metejoor? Moeder uit grote bezorgdheid over de zanger

230516metejoorvtm
De carrière van Metejoor, ofwel Joris Van Rossem, heeft sinds het prille begin hoge vlucht genomen en de zanger wordt alleen maar populairder. Maar kan hij dat succes nog aan? Ingrid, zijn moeder, maakt zich steeds grotere zorgen.
Deze zaterdag, op 27 mei, gaat Metejoors docureeks ‘Met de Joris’ in première op Streamz. Dat de zanger nu al een documentaire krijgt, zegt genoeg over zijn succes. In sneltempo ontpopte hij zich tot één van de grootste Vlaamse artiesten van het moment. “Het is snel gegaan, en eigenlijk ook niet”, vertelt Metejoor in zijn docu. Want al snel na zijn doorbraak met '1 op een miljoen' sloeg de twijfel toe.
“Moeten we dit blijven doen? Gaat dit wel lukken? Nu moet het gaan gebeuren, of ik zoek een andere artiest om mee verder te gaan”, biecht manager Hans Francken op. Maar het bleek een schot in de roos. Metejoors succes is overweldigend, maar eist tegelijk zijn tol voor de onzekere zanger. Ook dat komt in zijn docu steeds naar de voorgrond. Zo erg zelfs dat zijn moeder, Ingrid, bang is dat het haar zoon allemaal te veel wordt.

Crashen

“Gaat hij op 'n dag crashen?”, vraagt zijn mama zich af. “Die angst zit er wel in bij ons”, biecht ze eerlijk op. Daar komt nog eens bij kijken dat Metejoor voor iedereen goed wil doen, iets dat steeds minder vaak lukt. Zo liep het vorige zomer volledig mis bij het Q-Beach House. “Het waren Amerikaanse toestanden, met alle fans op de foto gaan kon gewoon niet”, vertelt de zanger. “Op een bepaald moment riep iemand: 'Jij bent helemaal niet sympathiek, je doet maar alsof!' Je zit daar toch een paar dagen mee in je hoofd.”
Hopelijk zal dit, of zijn onzekerheid, hem binnenkort geen parten spelen.