Will Tura (82) krijgt vreselijke diagnose van dokter: zanger trekt officieel streep onder carrière

221212WILLTURAPHOTONEWS
Twee maanden geleden maakte Will Tura (82) nog bekend dat hij na meer dan 60 jaar afscheid neemt van het podium, om meer te focussen op zichzelf. Maar tegelijk gaat het helemaal niet goed met zijn gezondheid.
Slecht nieuws voor de fans van Will Tura. Na meer dan 60 jaar gaf de zanger op 7 maart zijn allerlaatste concert. “Het is goed geweest”, besloot de zanger in Het Laatste Nieuws. “Het was een moeilijke beslissing, maar het is nu aan Arthur Blanckaert (Will Tura’s echte naam, red.) om voluit van het leven te gaan genieten.” Maar nu is er vreselijk nieuws uitgelekt over de zanger.
Helaas stopt Will Tura niet alleen met optreden, hij moet nu ook definitief een punt zetten achter zijn carrière. De 82-jarige zanger kreeg recent te horen dat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Dat werd zojuist bekendgemaakt in ‘Goeiemorgen, Morgen’ op Radio2. Een zware klap dus met grote gevolgen. “Ik schrok ervan. Ik was ook een beetje verdrietig”, reageert presentatrice Kim Van Oncen verslagen op het nieuws.

Mooi afscheid

Will Tura maakte dit vreselijke nieuws op zijn eigen manier bekend in een gesprek met Luk Alloo. "Mensen moeten beseffen dat het voor mij nu moeilijk wordt", klinkt het. Maar afscheid nemen doet hij in stijl. Zo onthult de zanger dat hij nog één single, 'Als ik terugkijk', uitbrengt als laatste cadeautje voor zijn trouwe fans.