Zware tegenslag voor Jan Van Looveren: acteur krijgt onverwacht zeer slecht nieuws te horen

230818janvanlooverenvrt
Sinds afgelopen zaterdag kan je op VRT 1 kijken naar de comedyreeks 'Boomer', met Jan Van Looveren in de hoofdrol. Maar helaas lijkt niet iedereen fan te zijn van het programma, dat ook integraal te zien is op Streamz.
Jan Van Looveren speelt in 'Boomer' een uitvergrote versie van zichzelf. Ook zijn vrouw Els en dochter Pippa zijn in de reeks te zien, al kregen zij wel een andere naam. In 'Boomer' wordt dus geflirt met de grens tussen realiteit en fictie.
In de perstekst van de VRT werd ook gezegd dat 'Boomer' de opvolger moest worden van 'F.C. De Kampioenen'. Volgens tv-recensent Bram De Brabander van Het Laatste Nieuws zijn ze daar alvast niet in geslaagd. "In een perstekst las ik dat 'Boomer' moet doorgaan als een opvolger voor 'F.C. De Kampioenen'. Nooit gedacht dat het zo moeilijk kon zijn om dát niveau te evenaren", aldus De Brabander.

Overacting en voorspelbare grappen

Hij gaf uiteindelijk slechts een score van 4/10 aan 'Boomer'. "Wie bij een komische reeks al eens graag meermaals in lachen uitbarst, is hier aan het foute adres. Wie genoegen neemt met een handvol voor de hand liggende moppen en een flauw glimlachje - wie zijn die mensen? - komt wel aan z’n trekken", aldus de tv-recensent. En daar zijn ook heel wat kijkers het mee eens: "Ze zouden meteen hun C4 moeten krijgen!", "Helemaal niet goed. Overacting en voorspelbare grappen" en "Totaal niet grappig", klinkt het onder meer. Al zijn veel kijkers niet dezelfde mening toegedaan.
"Sorry, maar ik ben het er niet mee eens. 'Boomer' is vernieuwend en fris. Het is fout om dit te vergelijken. De opzet is uniek en voor mij zeker geslaagd. Meer van dit!", "Ik vond het zeer ontspannend. Geen humor waarvoor je moet gestudeerd hebben" en "Een heel geslaagde reeks, in één keer uitgekeken!", luidt het onder meer bij enkele fans.