Drama voor Toby Alderweireld en Antwerp: aanvoerder al zeker tot dan buiten strijd voetbal
voetbal

Drama voor Toby Alderweireld en Antwerp: aanvoerder al zeker tot dan buiten strijd

Drama voor Toby Alderweireld en Antwerp: aanvoerder al zeker tot dan buiten strijd

Het was bibberen tot het einde maar Antwerp heeft zich op woensdagavond dan toch voor het eerst kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Helaas viel hun aanvoerder Toby Alderweireld nog voor affluiten uit. Nu raakte ook meer bekend over de ernst van zijn blessure.

Nadat de 'Great Old' de heenwedstrijd tegen AEK Athene al won met 1-0, konden ze ook op Athene zelf de overwinning over de streep trekken. Zo won Antwerp met 2-1 van AEK. Daarmee hebben ze ook geschiedenis geschreven.

Zo gaat Antwerp voor het eerst naar de groepsfase van de Champions League. Maar de kans dat hun kapitein Toby Alderweireld de start van die Champions League-campagne, die voorzien is op dinsdag 19 en woensdag 20 september, mist, is groot. Hij raakte 25 minuten voor tijd namelijk geblesseerd.

Uit de kom

Bij een luchtduel ging het plots helemaal fout voor de aanvoerder van Antwerp. Alderweireld kwam slecht neer en bezeerde daarbij zijn schouder. Hij moest de strijd staken en werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Het verdict: een schouderluxatie ofwel een schouder uit de kom. Volgens Het Laatste Nieuws zou hij daardoor drie tot vier weken out zijn, mits er geen bijkomende schade ontdekt wordt. De kans is dus reëel dat hij de start van de Champions League-campagne mist.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws