Schlemielige own goal Hummels beslist intense Frankrijk-Duitsland voetbal
voetbal

Schlemielige own goal Hummels beslist intense Frankrijk-Duitsland

De eerste échte kraker op EURO 2020 leverde een intense wedstrijd op. Frankrijk en Duitsland leverden strijd en spektakel. En op het einde wonnen... De Fransen. Met dank aan een schlemielige own goal van Mats Hummels.

Frankrijk-Duitsland 1-0

In de eerste helft noteerden we niet bepaald doelrijpe kansen. Beide ploegen wilden wel, maar grote kansen bleven uit. Johan Boskamp vatte het halverwege mooi samen: "Ik zag tijdens de eerste helft goed voetbal. Tussen de beide rechthoeken."

Own goal

En toch viel er een doelpunt in die eerste helft. Op een schlemielige manier verwerkte Hummels een voorzet van Hernandez in eigen doel. Neuer kon zijn teleurstelling niet wegsteken en gooide de bal weg. Dit wil je niet meemaken bij de start van een groot toernooi. En al zeker niet tegen Frankrijk.

Over naar de tweede helft dan maar. En die begon veelbelovend. Rabiot trapte op de paal. Al had hij altijd Griezmann moeten aanspelen, want die stond aan de tweede paal klaar om de bal binnen te duwen. Gnabry stak ook de neus aan het venster. Hij besliste over het kader.

Twee afgekeurde goals

Duitsland nam steeds meer risico en gaf ruimte weg. En dan is Mbappé natuurlijk levensgevaarlijk. Eerst werd een geweldig doelpunt van Mbappé afgekeurd wegens buitenspel en niet veel later kreeg de PSG-ster geen penalty na een discutabele fase met Hummels.

En ook toen Benzema op aangeven van Mbappé raak trof, ging het feestje niet door. Opnieuw was er sprake van buitenspel. Uiteindelijk bleef de 1-0 overeind. Duitsland zette nog alles op alles, maar kwam niet meer langszij. En dus moet de ploeg van Löw vol aan de bak tegen Hongarije en Portugal.