Thibaut Courtois deelt plots verschrikkelijk nieuws: "Heel veel sterkte"

230918thibautcourtoisphotonews
Thibaut Courtois zakte afgelopen zaterdag af naar de start van de voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje. Samen met zijn vrouw Mishel Gerzig kwam hij supporteren voor Remco Evenepoel. Maar bij 'VTM NIEUWS' had de doelman ook zeer slecht nieuws te melden over zijn knieblessure.
Thibaut Courtois raakte begin augustus zwaar geblesseerd op training. Hij scheurde daarbij de voorste kruisband van zijn linkerknie. Eerder raakte al bekend dat de doelman van Real Madrid dit jaar niet meer op een voetbalveld zal staan, maar nu heeft Courtois nog slechter nieuws te melden.
Zo zal de doelman nog veel langer out zijn. "Het gaat wel goed met revalidatie, maar we moeten het natuurlijk wel stap voor stap doen. Het wordt sowieso iets tussen de zeven en de negen maanden. Als ik wat geluk heb, zal ik dus in mei kunnen trainen en spelen. Maar dat zien we wel. Hoe sneller je weer begint, hoe meer risico je loopt om te hervallen. Dat wil ik natuurlijk niet", aldus Courtois bij 'VTM NIEUWS'.

Traantjes

Dat nieuws kwam ook zeer hard aan bij de doelman. "In het begin heb ik wel wat traantjes gelaten", bekent Courtois. "Maar daarna was het belangrijk om de knop om te draaien en positief te zijn. Nu is het doel om te proberen om in mei nog een paar matchen te spelen. Maar nogmaals: stap voor stap", aldus Courtois. Heel wat mensen willen hem dan ook een hart onder de riem steken. "Heel veel sterkte", klinkt het meermaals in de reacties op sociale media. Het is dus nog maar de vraag of Courtois op tijd fit zal zijn voor het EK in Duitsland, dat in juni 2024 van start gaat.