Bram Verbruggen schrikt van uitzonderlijk weerfenomeen: "Nog nooit meegemaakt sinds begin waarnemingen" Weer
Weer

Bram Verbruggen schrikt van uitzonderlijk weerfenomeen: "Nog nooit meegemaakt sinds begin waarnemingen"

Bram Verbruggen schrikt van uitzonderlijk weerfenomeen: "Nog nooit meegemaakt sinds begin waarnemingen"

Het is zo goed als officieel: vandaag maken normaal een hittegolf mee en dat is hoogst uitzonderlijk deze periode. Daarover vertelt VRT-weerman Bram Verbruggen nu meer.

"Een hittegolf in de maand september, dat hebben we nog nooit meegemaakt sinds het begin van de waarnemingen. Daarvoor moet het minstens vijf dagen 25 graden zijn, waarvan drie boven de 30 graden. Dat is dus heel uitzonderlijk", aldus Bram Verbruggen. Zodra we vandaag boven de 25 graden meten, is de hittegolf officieel. Zo werden er op dinsdag, woensdag en donderdag temperaturen boven de 30 graden gemeten in Ukkel. Op maandag was het ook al boven de 25 graden.

"En de komende dagen blijft het ook hetzelfde weer. Ons weer zit dus op slot waardoor we in dat zeer zonnige en zeer warme weer blijven zitten. Vergeet dus niet om voldoende water te drinken, voldoende te smeren en zware inspanningen te vermijden."

Overgangsdag 

"Doordat er weinig wind was afgelopen nacht, starten we vrijdagochtend met nevel. Maar na dat lokale ochtendgrijs, krijgen we opnieuw heel veel zon, een blauwe lucht en temperaturen tot 31 of 32 graden. Ook in het weekend zitten we nog altijd in dat rustige, zeer zonnige en extreem warme weer met temperaturen van 31 tot 32 graden. Neem dus je voorzorgen en wees voorzichtig."

"Ook maandag is het nog altijd heel warm met 27 graden. In de loop van die dag drijven er steeds meer wolken binnen, met dan ’s avonds de eerste onweersbuien. Dinsdag is dan een echte overgangsdag, met veel buien, die gepaard gaan met onweer. De temperaturen hangen dan rond de 22 graden. Vanaf woensdag ziet het er weer beter uit. Vooral voor de middag zijn er nog een paar buien mogelijk, maar in de loop van woensdag wordt het opnieuw droog en wordt het ook aangenaam met 21 graden."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws