Frank Deboosere laat weten of het eindelijk mooi weer zal worden Weer
Weer

Frank Deboosere laat weten of het eindelijk mooi weer zal worden

Frank Deboosere laat weten of het eindelijk mooi weer zal worden

Het weer blijft maar kwakkelen. We hebben al amper lentedagen gekend. Veel mensen zijn de regen beu, maar Frank Deboosere kan voorlopig geen beterschap beloven.

Deboosere ging eerder met pensioen, maar houdt zich nog iedere dag bezig met het weer. Hij is dus nog altijd goed geplaatst om zijn visie te geven over de huidige malaise. Deboosere wil het relativeren en verwijst naar 2021, toen het ook helemaal geen mooi weer was in mei. “Na die koele lente van 2021 volgde een van de warmste junimaanden die we ooit hebben gehad in ons land", legt hij uit in Het Nieuwsblad. "Wat we op dit moment beleven, houdt dus niks in voor eind mei, laat staan voor juni of de zomer.”

Het weekend zou vrij droog verlopen, met temperaturen tot 20 graden. Toch zit er nog geen warm weer aan te komen. "Op iets langere termijn zit groots lenteweer er helaas nog niet in”, zegt Deboosere. “Ook het hemelvaartweekend, van 18 tot 21 mei, wordt wellicht niet meteen een hoogvlieger, met temperaturen die waarschijnlijk onder de 20 graden zullen liggen.”

Zuiden

Voor wie toch niet kan wachten op mooi weer, heeft Deboosere nog een tip. “Rijd 400 kilometer richting het zuiden, tot onder de as Parijs-Wenen, en je zit goed. Al zou de klimaatactivist in mij gewoon hier blijven en genieten van de koelte. Voor je het weet is het hier bloedheet en snakken we naar dagen als deze.”

1 claps
1 bezoekers

Populair

Laatste nieuws