Frank Duboccage komt met waarschuwing over het weer: "Kijk daar niet naar en luister naar ons!"

231115frankduboccagevtm
Frank Duboccage krijgt wel eens met kritiek te maken. Zo zijn er mensen die hem verantwoordelijk houden voor het slechte weer en soms worden mensen kwaad als de voorspelling niet helemaal klopt.
“Begrijpelijk, want op basis van je voorspelling maken ze plannen en als die letterlijk in het water vallen, is dat niet fijn. Maar vaak maken mensen hun eigen voorspellingen op basis van weer-apps", benadrukt Duboccage in Het Laatste Nieuws.

Plannen maken

"Ze zien dat het 20 graden wordt en concluderen overhaast dat het mooi weer wordt. Ze maken plannen die dan worden gedwarsboomd door regen. Vervolgens foeteren ze dat wij die regen niet hadden voorspeld, terwijl wij dat eigenlijk wel hadden gedaan. Er wordt niet altijd goed geluisterd naar wat wij in het weerbericht brengen”, aldus de weerman.
Zelf is Duboccage steeds voorzichtig. "Als we maandag zien dat er in het weekend een grote kans is op mooi weer, ga ik daar niet meteen uitbundig over uitweiden maar dat geduldig opbouwen. Als het later op de week toch een andere richting uitgaat, heb ik me wat ingedekt. "