HET WEER - Er valt sneeuw en het is erg koud Weer
Weer

HET WEER - Er valt sneeuw en het is erg koud

HET WEER - Er valt sneeuw en het is erg koud

We starten vandaag met een koude en zonnige ochtend. Lokaal kan aanvriezende mist voorkomen, maar overwegend blijft het droog met een wisselend bewolkte hemel gevuld met stapelwolken. De temperaturen variëren van 5 à 6 graden in de Hoge Ardennen tot 9 of 10 graden in centraal België, terwijl de wind licht tot matig waait uit noordelijke tot noordoostelijke richtingen.

Tegen vanavond verschuift het weerbeeld als een storing langzaam van de kust naar de Ardennen trekt, resulterend in regen gevolgd door buien. In de Ardennen kan boven 400 à 500 meter hoogte zelfs 1 à 2 cm sneeuw vallen. Nachtelijke temperaturen zullen dalen tot -2 graden in de Oostkantons, met hogere waarden tot 7 graden aan zee.

Woensdag en donderdag blijven wisselvallig met veel bewolking en sporadische buien, soms winters van aard in de Hoge Venen. De temperaturen stagneren rond 9 graden met een matige noordwestenwind. Vrijdag toont een lichte verbetering met gedeeltelijke bewolking en kans op regen later op de dag, bij een iets hogere maximumtemperatuur van 12 graden.

Het weekend kondigt een merkbare verandering aan; zaterdag start zonnig en droog, maar tegen de avond kan regen invallen. Temperaturen klimmen aanzienlijk tot 17 graden. Zondag en maandag blijven overwegend droog met vergelijkbare temperaturen, wat een aangename afsluiting van de week belooft.

1 claps
1 bezoekers

Populair

Laatste nieuws