HET WEER - Koude temperaturen en veel regen Weer
Weer

HET WEER - Koude temperaturen en veel regen

HET WEER - Koude temperaturen en veel regen

Het weer in België blijft de komende dagen wisselvallig, met een mix van voorjaarsbuien en opklaringen.

Vandaag kunnen we opnieuw enkele stevige buien verwachten, afgewisseld met perioden van zon. De temperaturen blijven aan de frisse kant, met maxima tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 à 11 graden elders in het land. De wind waait matig, aan zee soms vrij krachtig, uit het noordwesten.

Woensdagnacht zullen de buien geleidelijk afnemen, waardoor op de meeste plaatsen droge periodes ontstaan en brede opklaringen zich vormen. In de oostelijke regio's kan bewolking echter aanhouden, mogelijk vergezeld van nevel of mist.

De temperaturen dalen flink, met minima rond het vriespunt in de Hoge Venen en ongeveer 6 graden aan de kust, waarbij lichte grondvorst in het binnenland mogelijk is. De wind zwakt af en waait zwak, aan zee en over reliëf soms matig, uit het noordwesten tot noord.

Donderdag begint met opklaringen, maar naarmate de dag vordert neemt de bewolking toe, met kans op lokaal buiig weer. De temperaturen variëren tussen 6 en 11 graden, met een matige wind uit noordelijke richtingen.

Vrijdag trekt vanaf de ochtend een neerslagzone van noord naar zuid over het land. In de namiddag verschijnen er vanaf het noorden opklaringen en vallen er nog her en der buien. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig en ruimt van westelijke naar noordwestelijke richtingen.

Zaterdag wisselen brede opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft overwegend droog. We halen 6 tot 12 graden bij een matige noordenwind. Ook zondag blijft het in de meeste streken droog. Aanvankelijk hangt er veel (lage) bewolking, maar in de loop van de dag zouden er meer opklaringen verschijnen. Vooral in de oostelijke landshelft kan er een lokaal buitje vallen. Maxima van 5 tot 11 graden bij een nog steeds matige noordenwind.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws