HET WEER - Zomerse temperaturen, daarna hagel en felle windstoten Weer
Weer

HET WEER - Zomerse temperaturen, daarna hagel en felle windstoten

HET WEER - Zomerse temperaturen, daarna hagel en felle windstoten

Vandaag start overwegend droog met lage bewolking, maar in de namiddag kunnen zon en stapelwolken zich afwisselen en lokaal uitgroeien tot regen- of onweersbuien, soms met hagel. Ondanks deze buien blijft het op veel plaatsen droog. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later matig uit noord tot noordoost. Temperaturen variëren van 20 tot 25 graden in het binnenland, maar blijven koeler aan de kust met maxima rond 16 à 17 graden.

Tegen de avond is er kans dat een onweerszone vanuit Frankrijk het westen van het land en de gebieden bij de Franse grens bereikt, waar het onweer hevig kan zijn met hagel en felle windstoten. In het noordoosten blijft het vrijwel droog. De nacht brengt veel bewolking met hier en daar mist, bij temperaturen tussen 10 en 15 graden.

Donderdag houdt de onstabiliteit aan met snelle wisselingen van opklaringen naar bewolking en onweersbuien, vooral in de Kempen met temperaturen tot 21 graden. Vrijdag brengt verbetering, alhoewel de ochtend nog wat regen kan brengen in het noorden. Het weekend zet deze trend voort met af en toe buien, mogelijk met onweer, en temperaturen die geleidelijk oplopen tot 20 graden begin volgende week.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws