Het wordt héél warm weer, maar dit staat ons in het weekend te wachten

230908warmweerozonphotonews
Wat wordt het weer in de komende dagen? Het KMI geeft een update.
Dinsdag wordt het vrij zonnig in het centrale en oostelijke deel van het land, terwijl er in het westen meer bewolking verschijnt. In de namiddag neemt de kans op buien en onweer toe in het westen. De temperaturen variëren van 24 graden aan zee en in de Hoge Ardennen tot 28 à 30 graden in Vlaanderen. De zuidoostenwind is matig en draait naar het westen na de passage van de onstabiele zone.
Dinsdagavond en begin van de nacht trekt een actieve onweerszone van west naar oost over het land. Dit kan gepaard gaan met hevige regenval, hagel en krachtige windstoten. Na de onweerszone volgen brede opklaringen met enkele minder intense buien. De minima liggen tussen 15 en 17 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Woensdag is het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. In de loop van de dag wordt het droger met bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 24 graden in de Kempen. De wind is matig, aan zee vrij krachtig, uit het zuidwesten.
Donderdag wisselen opklaringen, wolkenvelden en buien elkaar af. In de avond en nacht worden de buien intenser met kans op onweer. De temperaturen schommelen tussen 20 en 23 graden. De wind is eerst zwak uit veranderlijke richtingen, maar wordt aan zee vrij krachtig uit het noordoosten.
Vrijdag is wisselvallig met soms felle buien en kans op onweer. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.
Zaterdag start bewolkt met kans op enkele buien. Later wordt het droger met meer opklaringen. Het wordt fris met maxima van 16 graden aan zee tot 18 graden in het centrum van het land. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.
Zondag is het vaak droog met mooie zonnige perioden en temperaturen tussen 18 en 21 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt met kans op een bui en maxima tussen 20 en 24 graden.