Hoelang krijgen we nog wisselvallig weer? "Vanaf dan gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in" Weer
Weer

Hoelang krijgen we nog wisselvallig weer? "Vanaf dan gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in"

Hoelang krijgen we nog wisselvallig weer? "Vanaf dan gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in"

Blijven we in het wisselvallige weer zitten? Volgens het KMI alvast wel. Al zullen de temperaturen wel fel schommelen de komende week.

"Donderdag wordt het wisselvallig met buien vanaf het westen. In de namiddag kunnen die buien vrij intens zijn en aan de kust gepaard gaan met enkele donderslagen. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden bij een overwegend matige tot lokaal vrij krachtige zuidwestelijke wind. Er zijn rukwinden mogelijk tot 50 à 55 km/u."

"Vrijdagmorgen is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral in de kuststreek en in de Ardennen buien. Elders is het droger. In de loop van de namiddag trekken meer gestructureerde buienlijnen vanaf het westen over het land. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen van het land. De wind waait matig uit het zuidwesten."

Grote temperatuurschommelingen

"Zaterdagmorgen is het in de oostelijke landshelft overwegend zwaarbewolkt met buien. Elders is het dan droger met opklaringen. In de loop van de namiddag hebben de opklaringen de neiging om zich uit te breiden naar het oosten en neemt de kans op buien ook daar af. De maxima schommelen rond 10 graden in Vlaanderen."

"Zondagochtend is het koud, met in veel regio's lichte nachtvorst. Verder is er ook kans op mist. Later overdag zijn er eerst opklaringen maar in de loop van de namiddag neemt bewolking en de kans op regen toe. De maxima liggen rond 9 graden in het centrum."

"Maandag is het opnieuw wisselvallig met buien en opklaringen. Het wordt dan wel een stuk zachter met maxima rond 13 graden in het centrum. Dinsdag zou een actieve regenzone van west naar oost over het land trekken. Het is dan wel zacht met maxima rond 14 à 15 graden in het centrum van het land. Er waait ook een strakke wind uit west tot zuidwest."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws