Krijgen we dan toch nog een nazomer? Bram Verbruggen: "Vanaf dan temperaturen tot 29 graden" Weer
Weer

Krijgen we dan toch nog een nazomer? Bram Verbruggen: "Vanaf dan temperaturen tot 29 graden"

Krijgen we dan toch nog een nazomer? Bram Verbruggen: "Vanaf dan temperaturen tot 29 graden"

Vandaag en vooral morgen krijgen we nog heel wat regen over ons heen. Maar daarna ziet VRT-weerman Bram Verbruggen de weerkaarten drastisch veranderen. Zo krijgen we zelfs een kleine nazomer.

"Vandaag starten we met de zon en houden we het een lange tijd droog, maar er komt een nieuwe storing onze richting uit. We gaan in de loop van de dag steeds meer wolken over ons heen krijgen en tegen de avond verwachten we dan de eerste regen in het westen van het land. De temperaturen blijven rond de 18 graden."

"Dat koudefront blijft ook nog een hele tijd boven ons land hangen. Zo volgen er vrijdag lange periodes van regen. In totaal kan er zo’n 10 à 20 liter per vierkante meter vallen. De eerste schooldag wordt dus een kletsnatte dag. Qua temperatuur doen we het op vrijdag ietsje beter dan de vorige dagen met 22 graden op veel plaatsen."

Zomerse temperaturen

"Het weekend ziet er veel beter uit met 23 graden. Dan krijgen we meestal droog weer met wel wat ochtendgrijs, maar ook veel mooie opklaringen. Op zondag zijn er een paar lokale mistbanken mogelijk, maar minder dan op zaterdag en uiteindelijk komt de zon er overal door bij 23 graden. En ook begin volgende week ziet er heel goed uit. We krijgen dan zon en wolkenvelden en temperaturen die zowaar naar zomerse waardes gaan klimmen. Met op maandag 26 graden en dinsdag is dat zelfs 27 tot 29 graden. Er komt dus een kleine nazomer aan", aldus de VRT-weerman.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws