Krijgen we volgende week eindelijk droger weer? "Dan blijft de kans op neerslag beperkt" Weer
Weer

Krijgen we volgende week eindelijk droger weer? "Dan blijft de kans op neerslag beperkt"

Krijgen we volgende week eindelijk droger weer? "Dan blijft de kans op neerslag beperkt"

We hebben al een kletsnatte herfst achter de rug. Maar welk weer krijgen we vandaag en volgende week? Er is alvast één dag waarop het volledig droog zou blijven volgens het KMI.

"Zondag is er eerst lage bewolking met lichte regen in Hoog-België, elders genieten we van mooie zonnige perioden. Nadien wordt het overal wisselend bewolkt met bij momenten enkele buien. Het kwik klimt van 8 graden in de Hoge Venen en 12 graden in het centrum naar 14 graden over het westen van het land. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan zee. Windstoten tot 50 of 60 km/u zijn mogelijk in het binnenland en tot 70 km/u aan zee."

"Maandagochtend is het eerst wisselend bewolk met vooral buien over de zuidoostelijke helft van het land. Naarmate de uren verstrijken wordt het overal zwaarbewolkt met de komst van een nieuwe neerslagzone vanuit het westen die in de namiddag alle regio's zal bedekken. Maxima tussen 5 en 11 graden. De wind blijft matig tot af en toe vrij krachtig uit het zuidwesten. Langs de kust draait hij naar noordwest."

Opklaringen

"Dinsdag begint zwaarbewolkt met regen of buien. Overdag is er kans op opklaringen. De maxima schommelen rond 9 of 10 graden in het centrum met een matige noordelijke wind. Op woensdag kan de lage bewolking vrij hardnekkig zijn in sommige gebieden met mogelijk wat motregen. Enkele opklaringen zijn evenwel niet uitgesloten. We krijgen maxima rond 8 of 9 graden in het centrum en een zwakke tot matige noordenwind. Donderdag blijft de kans op neerslag waarschijnlijk beperkt. De maxima in het centrum van het land zullen weinig veranderen en in de buurt van 9 graden blijven."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws